panelarrow

Het EK 2016: Een aaneenschakeling van topwedstrijden

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar het EK 2016 in Frankrijk. Het belooft een historisch toernooi te worden met een overvloed aan topwedstrijden waarbij de beste spelers ter wereld het veld zullen betreden. Op 10 juni aanstaande barst dit voetbalfestijn los in de Parijse voorstad Saint-Denis met de openingswedstrijd tussen gastheer Frankrijk en Roemenië. In de daaropvolgende periode tot en met 22 juni worden de poulewedstrijden gespeeld. Dagelijks worden er 4 wedstrijden afgewerkt in stadions verspreid over het heel Frankrijk. De 24 gekwalificeerde landen strijden in 6 poules om de bovenste 2 plaatsen. Deze plaatsen geven namelijk recht op het spelen van de achtste finales. Een eerste stap richting de felbegeerde Europese titel.

Een schema vol aantrekkelijke wedstrijden

Het speelschema EK 2016 kan voor de poulewedstrijden al volledig ingevuld worden. Iedere liefhebber van voetbal komt in deze fase van het toernooi al goed aan zijn of haar trekken. Er staan namelijk een aantal bijzonder aantrekkelijke wedstrijden op het programma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wedstrijd tussen België en Italië op 13 juni in Lyon of de wedstrijd tussen toonaangevend Engeland en de strijdlustige broer Wales op 16 juni in Lens. Wedstrijden om je vingers bij af te likken, in de meest prachtige en sfeervolle stadions van Europa. Dit is de fase van het toernooi dat het kaf van het koren wordt gescheiden.

Een afvalrace naar de finale

Vanaf de poulefase is de afvalrace richting de finale pas echt begonnen. In de achtste-, kwart- en halve finale is er sprake van het knock-out systeem. Bij een nederlaag is het toernooi voor de deelnemende landen definitief afgelopen. Uit het wedstrijdschema Euro 2016 blijkt dat deze ‘alles of niets’ wedstrijden worden gespeeld tussen 25 juni en 7 juli. Op deze laatste datum is bekend welke landen het in de eindstrijd tegen elkaar op zullen nemen. Welk team heeft de meest constante kwaliteit laten zien. Een spannende race met een niet te voorspellen uitkomst.

De absolute finale op 10 juli

Het speelschema EK 2016 geeft duidelijk aan dat er een lange weg moet worden afgelegd voordat de finale in het stadion van Saint Denis kan worden bereikt. In het wedstrijdschema Euro 2016 is het alleen voor de allerbeste landen mogelijk om de finale te bereiken en zich te kronen tot Europees kampioen voetbal. Het beloofd een onvergetelijk toernooi te worden vol kwaliteit, spektakel en verrassingen.