panelarrow

13 mei 2016
by Merel
Reacties uitgeschakeld voor Het seizoen 2016 – 2017 wordt afgetrapt op 31 juli

Het seizoen 2016 – 2017 wordt afgetrapt op 31 juli

De voetbalbond KNVB heeft de blauwdruk voor het nieuwe voetbalseizoen al klaar. Op 31 juli wordt het seizoen 2016 – 2017 afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Volgens de website Programma Eredivisie wordt de Eredivisie afgerond op zondag 14 mei 2017.

Oranje ontbreekt op Euro 2016 en daardoor kan de eerste speelronde van de Eredivisie een weekje naar voren worden geschoven. Op vrijdag 5 augustus worden de eerste competitiepunten verdeeld. Een andere eindronde, het EK U21 in de zomer van 2017, noodzaakt juist dat de competitie ook een weekje eerder eindigt. Oranje onder de 21 jaar moet zich overigens nog wel voor dat toernooi plaatsen.

Van de 34 speelronden vinden er 33 plaats in (en rond) het weekend. Alleen in de eerste week van april 2017 is er een midweekse speelronde. De laatste twee duels van elke ploeg worden gelijktijdig gespeeld, op zondag vanaf 14:30 uur. Dat pakte het afgelopen seizoen prachtig uit, toen Ajax en PSV beide nog kans maakten op de titel.

Ook de Jupiler League, oftewel de Eerste Divisie, vangt op 5 augustus aan. Andere belangrijke data zin 5 april 2017, als de finale van de KNVB Beker plaatsvindt, en 28 mei, als de play-offs worden afgerond.

Nu wil je misschien ook weten, wanneer de Klassiekers worden gespeeld of op welke dag die verhitte derby in jouw regio op de mat wordt gelegd. De exacte speelkalender wordt echter pas later vastgesteld. Sowieso is op dit moment nog niet bekend welke achttien ploegen zullen uitkomen in de Eredivisie, want de nacompetitie is nog in volle gang.

KNVB wil Oranje naar Zeist halen

Via diverse initiatieven probeert de KNVB het niveau van het Nederlandse voetbal op te krikken. Begin 2015 werd een symposium georganiseerd en dat leidde weer tot een actieplan. Ook gaat de structuur van de competities op de schop, waardoor amateurclubs kunnen toetreden tot de rangen der betaaldvoetbalorganisaties. Een ander element is de gewenste verhuizing van Oranje.

Momenteel bereidt het Nederlands Elftal zich in regel op twee plekken voor op thuisduels: bij Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en Quick Boys in Katwijk. In Zeist, in de bossen, wordt momenteel een moderne campus gebouwd. De KNVB laat de dames van Oranje daar trainen ter voorbereiding op het EK en haalt ook nationale jeugdteams naar de provincie Utrecht.

11 maart 2016
by Merel
Reacties uitgeschakeld voor Het EK 2016: Een aaneenschakeling van topwedstrijden

Het EK 2016: Een aaneenschakeling van topwedstrijden

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar het EK 2016 in Frankrijk. Het belooft een historisch toernooi te worden met een overvloed aan topwedstrijden waarbij de beste spelers ter wereld het veld zullen betreden. Op 10 juni aanstaande barst dit voetbalfestijn los in de Parijse voorstad Saint-Denis met de openingswedstrijd tussen gastheer Frankrijk en Roemenië. In de daaropvolgende periode tot en met 22 juni worden de poulewedstrijden gespeeld. Dagelijks worden er 4 wedstrijden afgewerkt in stadions verspreid over het heel Frankrijk. De 24 gekwalificeerde landen strijden in 6 poules om de bovenste 2 plaatsen. Deze plaatsen geven namelijk recht op het spelen van de achtste finales. Een eerste stap richting de felbegeerde Europese titel.

Een schema vol aantrekkelijke wedstrijden

Het speelschema EK 2016 kan voor de poulewedstrijden al volledig ingevuld worden. Iedere liefhebber van voetbal komt in deze fase van het toernooi al goed aan zijn of haar trekken. Er staan namelijk een aantal bijzonder aantrekkelijke wedstrijden op het programma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wedstrijd tussen België en Italië op 13 juni in Lyon of de wedstrijd tussen toonaangevend Engeland en de strijdlustige broer Wales op 16 juni in Lens. Wedstrijden om je vingers bij af te likken, in de meest prachtige en sfeervolle stadions van Europa. Dit is de fase van het toernooi dat het kaf van het koren wordt gescheiden.

Een afvalrace naar de finale

Vanaf de poulefase is de afvalrace richting de finale pas echt begonnen. In de achtste-, kwart- en halve finale is er sprake van het knock-out systeem. Bij een nederlaag is het toernooi voor de deelnemende landen definitief afgelopen. Uit het wedstrijdschema Euro 2016 blijkt dat deze ‘alles of niets’ wedstrijden worden gespeeld tussen 25 juni en 7 juli. Op deze laatste datum is bekend welke landen het in de eindstrijd tegen elkaar op zullen nemen. Welk team heeft de meest constante kwaliteit laten zien. Een spannende race met een niet te voorspellen uitkomst.

De absolute finale op 10 juli

Het speelschema EK 2016 geeft duidelijk aan dat er een lange weg moet worden afgelegd voordat de finale in het stadion van Saint Denis kan worden bereikt. In het wedstrijdschema Euro 2016 is het alleen voor de allerbeste landen mogelijk om de finale te bereiken en zich te kronen tot Europees kampioen voetbal. Het beloofd een onvergetelijk toernooi te worden vol kwaliteit, spektakel en verrassingen.

10 juli 2015
by Merel
Reacties uitgeschakeld voor De Nederlandse Eredivisie

De Nederlandse Eredivisie

De Eredivisie is de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. Aan de Eredivisie nemen ieder jaar 18 clubs deel. Deze clubs spelen om het kampioenschap, maar vooraf weten veel clubs dat ze geen kans maken om het kampioenschap te winnen. Ook in Nederland draait het net als in de rest van de voetbalwereld vandaag de dag om geld en dat betekent dat clubs met het meeste geld de grootste kans hebben om de Eredivisie te winnen. Dat zijn in Nederland de topclubs: Ajax en PSV. Feyenoord kan ook in dit rijtje worden geschaard, maar de Rotterdammers spelen eigenlijk al jaren geen rol meer in het titeldebat. Dit komt mede door het financiële wanbeleid in Rotterdam-Zuid. Inmiddels heeft Feyenoord de weg naar boven weer ingezet en smachten de fans naar een nieuwe titel, want het is inmiddels alweer 16 jaar geleden dat Feyenoord de Eredivisie wist te winnen.

Uiteraard draait de competitie niet alleen om de topclubs. Ook clubs als FC Twente, SC Heerenveen, Vitesse en AZ hebben als alles meezit de kans om de Eredivisie te winnen, maar zij hebben een beduidend lager budget dan Ajax en PSV. AZ en FC Twente hebben de Eredivisie overigens wel gewonnen. AZ werd in 2009 kampioen van de Eredivisie, terwijl Twente in 2010 de schaal won. Uiteindelijk bleken deze successen incidenteel, want AZ is inmiddels afgegleden naar de subtop (door het faillissement van de voormalige eigenaar en suikeroom Dirk Scheringa) en FC Twente bleek een luchtkasteel. De Tukkers zijn in de Eredivisie inmiddels niets meer dan een middenmoter en moeten door financiële problemen zelfs vrezen voor het voortbestaan van de club.

Nationale KNVB-beker
Niet alleen de competitie is belangrijk voor veel clubs in Nederland. Ook de nationale KNVB-beker is één prijs die kan worden gewonnen. De finale van dit bekertoernooi wordt traditioneel in de Rotterdamse Kuip gespeeld. In 2015 won FC Groningen ten koste van FC Zwolle de beker. Zij mochten dankzij deze overwinning de Europa League in.

Promotie en degradatie naar de Eerste Divisie

Veel clubs voetballen niet om het kampioenschap, maar juist tegen degradatie. Vooral de clubs met een kleiner budget zijn veroordeelt om degradatievoetbal te spelen. Anderzijds spelen veel clubs in de Eerste Divisie, ook wel bekent als de Jupiler League, voor promotie naar de hoogste Nederlandse competitie.

26 mei 2015
by Merel
Reacties uitgeschakeld voor FC Zutphen

FC Zutphen

FC Zutphen

Heb je weleens gehoord van FC Zutphen? Deze voetbalclub speelt in de 1e klasse D. In het seizoen 2014/2015 zijn ze op een 12e plek geëindigd in de ranglijst. Naast het team dat deze prestatie heeft behaald zijn er nog een groot aantal andere teams, van de A’tjes tot F’jes. Elk team heeft haar eigen trainer uiteraard, op de website van FC Zutphen kun je de contactgegevens van deze trainers opvragen. Als je vragen of opmerkingen hebt kun je bij de trainer terecht.

Bestuur van FC Zutphen

Het bestuur van de organisatie bestaat uit een groot aantal mensen. Joop Vreman is de voorzitter, René Bickes de secretaris en Ruud Marks de penningmeester. Daarnaar is er nog iemand die de communicatie, sponsorcommissie, technische zaken en toernooicommissie doet. Kijk op de website van FC Zutphen onder het kopje Colofon als je een volledig overzicht van de medewerkers wilt hebben. Ook de voetbal uitslagen zijn te vinden op de site.

FC Zutphen voetbalschool

Sinds 2014 is er een heuse voetbalschool te vinden bij de club. Zowel dames als heren kunnen bij deze voetbalschool terecht. De voetbalschool is speciaal bedoelt voor kinderen tussen de 7 en 17 jaar. Uiteraard komt er heel wat kijken bij zo’n school, denk maar eens aan de trainingen, het programma en kosten. Als je wilt weten hoe het allemaal zit, bezoek dan de website van FC Zutphen en kijk onder het kopje “Voetbalschool”. Je vindt daar alle informatie die je nodig hebt. Kun je de informatie die je zoekt niet vinden, neem dan contact op met FC Zutphen en stel je vragen.

9 april 2015
by Merel
Reacties uitgeschakeld voor Live voetbal volgen via mobiel

Live voetbal volgen via mobiel

Jarenlang kende de Nederlandse voetballiefhebber niets meer dan ‘Radio 1 langs de lijn’ en ‘bord op schoot’. Wanneer de voetbaluitslagen werden voorgelezen op de radio, werd het volume naar 0 gedraaid. Op die manier bleef de spanning er in om ’s avonds anderhalf uur lang naar alle wedstijden te kijk van de Eredivisie. Met de komst van digitale televisie is deze tijd al lang voorbij.

Van Eredivisie Live naar Livestreams

Met de komst van het betaalde kanaal Eredivisie Live kon men tegenwoordig de wedstrijd in zijn geheel op televisie volgen. Hierdoor was er elk weekend voetbal op tv en konden we genieten van de mooiste goals, prachtige slotminuten en zinderende eindfases. Hiermee kwam er een einde aan het live volgen van wedstrijden via de radio. Na een paar jaar was ook Eredivisie Live verleden tijd, aangezien er een nieuwe trend ontstond rond de jaarwisseling van 2013. Door de groei aan de technologie werd live voetbal kijken via tablet en ipad steeds populairder. Hierdoor werd de vraag naar livestreams ook steeds groter. Op internet worden er vele gratis streams aangeboden waarop u de wedstrijd gratis live kunt volgen.

Van livestreams naar live voetbal volgen

Livestreams zijn nog steeds de hit van dit moment. Met de komst van 4G is het ook mogelijk om onderweg of in de auto voetbal te kijken. Toch moet u altijd opletten dat u niet teveel data verbruikt tijdens het live streamen van voetbal. Mocht u geen MB’s meer over hebben, dan bieden livescores de uitkomst! U kunt namelijk live football scores  volgen op zowel Nederlandse als Engelse voetbalwebsites. Zo kunt u zelf bepalen of u push-berichten wilt ontvangen wanneer er gescoord wordt, waardoor u niets meer hoeft te missen van voetbaluitslagen, goals en tussenstanden.

23 maart 2015
by Merel
Reacties uitgeschakeld voor ’s Werelds hardste karate vorm is Kyokushinkai!

’s Werelds hardste karate vorm is Kyokushinkai!

Kyokushin_kaikanKyokushinkai karate wordt door velen gezien als ’s werelds hardste karate vorm. Eigenlijk is het niet echt een vorm van karate, maar als moet worden onder gedeeld in een van de martial arts komt karate wel het dichtste bij. Kyokushinkai is heel erg kenmerkend omdat het een hele jonge stijl is. Ook is het een hele kenmerkende martial art omdat de invloeden uit heel veel sporten komen. De ”ontwerper” van het Kyokushinkai heeft de invloeden gehaald uit:

 • Shotokan karate;
 • Goju-Ryu karate;
 • Okinawa karate;
 • Boksen;
 • Judo en
 • Kempo.

Betekenis van kyokushinkai

Kyokushinkai betekend letterlijk in het Japans: Tot het uiterste gaan, samenwerken en de waarheid vertellen.

Kyoku: Tot het uiterste gaan. Je wilt het maximale uit iedere situatie halen door door te zetten en je geheel te geven om zo tot het uiterste te gaan voor datgene wat je graag wil bereiken.
Shin: Waarheid. Met alleen een ijzeren mentaliteit en de juiste discipline kan je dit bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit tegemoet moeten treden. Wanneer je realistisch tegemoet treed en je dit kan opbrengen zal ook je zelfvertrouwen groeien.
Kai: Samenwerken. Samenwerken is belangrijk. Respect van beide kanten is ook heel belangrijk. Samenwerken moet in de juiste verhoudingen gebeuren en de relatie tussen samenwerken en respect is een essentieel punt in de relatie met ieder mens.

Die drie begrippen omschrijven het Kyokushinkai optimaal. De drie begrippen staan ook nauw verbonden met elkaar.

Kyokushinkai wereldwijd

Het Kyokushinkai is wereldwijd een bekende sport geworden. Van het Kyokushinkai is kickboksen afgeleid en andere stijlen van vechtsporten hebben ook hun invloed uit het Kyokushinkai gehaald. Wat ook heel bekend is door het Kyokushinkai is de 100-man kumite. Kyokushinkai is verspreid over 123 landen met meer dan 10 miljoen sporters die zowel recreatief- als wedstrijd vechten doen. Bekende internationale Kyokushinkai karateka’s zijn bijvoorbeeld:

 • Vladimir Poetin;
 • Bas Rutten;
 • Andy Hug;
 • Semmy Schilt en
 • Ernesto Hoost

18 februari 2015
by Merel
Reacties uitgeschakeld voor Sporten en eiwitten

Sporten en eiwitten

Sporten en eiwitten gaan al jaren lang hand in hand. Eiwitten versnellen het herstel van de spieren. Het is voor sporten dus ook vaak routine om na een workout veel eiwitten tot zich te nemen. Dit werkt goed tegen het honger gevoel dat na een training kan zijn ontstaan. Tevens zijn de eiwitten goed voor het herstel van de spieren.

Eiwitten

Het gebruik van eiwitten kan middels verschillende producten. Eiwitten zitten in vele producten welke te koop zijn in iedere supermarkt. Omdat niet iedereen staat te springen om 10 rauwe eieren op een dag weg te werken zijn er ook eiwit shakes of eiwit pillen. Het gebruik van eiwit shakes/pillen kan het makkelijker maken om de dagelijkse hoeveelheid eiwit op een verantwoorde wijze in te nemen. De voordelen van deze producten zijn dat je normaal kunt blijven eten zonder alleen maar bezig te hoeven zijn met voldoende eiwitten tot je te nemen. Het verbeterd de groei en herstel van de spieren.
Let op de shakes en pillen kunnen tot over dosering eiwitten leiden. Over dosering eiwitten raden wij af.

Hoe weet u welke eiwitten goed zijn? Eiwit reviews kunnen u hierbij helpen. Deze laten zien welke positieve en negatieve punten een eiwit product bevat. Hiermee kunt u als consument een wel overwogen keuze maken welke aspecten van een eiwitproduct u aanspreken of juist tegen staan. Weet u met behulp van de reviews nog steeds geen keuze te maken. Dan adviseer ik u meerdere merken te proberen zodat u uit ervaring een beslissing kan nemen.

13 januari 2015
by Merel
Reacties uitgeschakeld voor doellijntechnologie en meer officials

doellijntechnologie en meer officials

De KNVB is al jarenlang voorstander de technologische hulpmiddelen en heeft het project ”arbitrage 2.0” genoemd. De KNVB streeft naar eigen zeggen naar een eerlijk en knvb-logosportief verloop van alle wedstrijden. Er is ook continu aandacht voor opleiding, ontwikkeling en verbetering van de arbitrage. Groot belang van de KNVB is daarom ook de steeds groter wordende technologische hulpmiddelen binnen het professioneel voetbal. 

 

 

Pilot arbitrage 2.0

Volgens de KNVB is met deze pilot die ze gestart zijn, betere ondersteuning tijdens het arbitreren  en is er ook meer acceptatie voor beslissingen die de arbitrage neemt. Er is ook voortdurend onderzoek op nationaal en internationaal niveau waarin bepaalde technieken getest worden. De KNVB test in de Jupiler League en de Eredivisie HawkEye (doellijntechnologie) en de 5e en 6e officials uit.

 

HawkEye / doellijntechnologie

Sinds 2012 staat de FIFA het gebruik van doellijnbewaking toe in de nationale competities. Direct na dit besluit is de KNVB met verschillende partijen om de tafel gaan zitten. De bond heeft uiteindelijk gekozen voor HawkEye. Dit gaat via camera’s in het stadion die heel goed kunnen zien of de bal de doellijn is gepasseerd of niet. Afgelopen WK in Brazilië heeft dit systeem goed gewerkt dus er wordt verwacht dat dit systeem wordt doorgevoerd door de Nederlandse bond.

fairplay1440x938

Inzet 5e/6e officials en de videoreferee

De KNVB heeft de 5e en 6e officials ingezet tijdens de halve finale en de finale van het bekertoernooi en de strijd om de Johan Cruijf-schaal. Ook zullen de extra officials ingezet tijdens alle play-off finales. De inzet van de officials zorgt ervoor dat de assistent-scheidsrechters zich beter kunnen focussen op buitenspel, hierin worden nog altijd te veel fouten in gemaakt.

Door middel van de videoreferee blijft de snelheid in het spel. Deze man of vrouw zit buiten het veld en communiceert met de officials via een microfoon. Deze referee is heel erg van waarde, tijdens de start van het seizoen ’14/’15 heeft deze referee al 3 à 4 hele belangrijke beslissingen genomen. Deze videoreferee is nu vooral nog op de achtergrond maar in de toekomst gaat deze ook meer direct contact maken met de scheidsrechter